L&D DISC Trainer
L&D DISC+ kipróbálása
A DISC+ helye a tréningekben
 Milyen változást szeretnék a cégemben
 • az ügyfelek legyenek elégedettek
 • az értékesítő adjon el többet
 • a tárgyalásokon a cég érdekeit tudjuk érvényesíteni
 • a vezető megértesse magát a beosztottakkal
 • a belső feszültségeket és konfliktusokat tudjuk kezelni
 • a munkatársak értsék meg egymást
 • adott pozícióba a megfelelő embert tudjuk kiválasztani
Változást segítő megoldás

DISC alapú kommunikációs készségfejlesztés
Hogyan szeretném megvalósítani a változást?
 • legyen megfizethető
 • a képzés ideje alatt a munkatársak ne essenek ki a munkából
 • a képzés legyen rugalmas, igazodjon a napi munkabeosztáshoz
 • legyen egyszerű
 • legyen mérhető és nyomonkövethető a tanulásba fektetett idő és energia
 • a képzés megszervezése, bevezetése legyen rövid és egyszerű
 • a képzés során szerzett tudás közvetlenül és gyorsan hasznosuljon a munkavégzés során
Változást segítő megoldás

DISC+
DISC+ - egyszerű és rugalmas
Megfizethető 38.000 Ft + ÁFA/fő és nincs úti- és szállásköltség, nincs kiesett munkabér, nincs a munkavégzés leállásából eredő veszteség
A képzés ideje alatt a munkatársak nem esnek ki a munkából A munkatársak a munkavégzés során használják a képzési eszközöket. A tanulás szinte észrevétlen, a mindennapi rutin részévé válik.
Rugalmas, igazodik a napi munkabeosztáshoz A tanulás idejét, ütemét a felhasználó szokásai határozzák meg. Amikor szüksége, ideje van rá, akár pár perces egységekben is. 1 éven keresztül bármikor, időkorlátozás nélkül elérhető.
Egyszerű Jól érthető, egyértelmű tartalom, könnyű kezelhetőség.
Mérhető és nyomonkövethető a tanulásba fektetett idő és energia A képzési programban eltöltött időről és aktivitásról összefoglaló grafikus jelentés készül.
A képzés megszervezése, bevezetése rövid és egyszerű A képzési program percek alatt egyszerűen megrendelhető, és azonnal – nagyon könnyen és gyorsan – hozzáférhető.
A megszerzett tudás közvetlenül és gyorsan beépíthető a mindennapi munkavégzésbe Nem szimulációk során, hanem munkahelyi tapasztalatokon keresztül valósul meg a tanulás. Nem elvont elméleteket, hanem olyan gyakorlati technikákat tanít meg a program, amely közvetlenül és gyorsan hasznosítható.
Miért DISC alapú kommunikáció fejlesztés

A DISC, az emberi viselkedés modellje, mely az emberi viselkedés megfigyelése alapján négy fő viselkedésstílust különböztet meg.

Ha azonosítani tudjuk egy másik ember viselkedésstílusát, akkor eredményesebben tudjuk kezelni kapcsolatainkat, konfliktusainkat. Képesek leszünk javítani kapcsolataink minőségén is.

A DISC elmélet nemzetközileg elismert és hiteles modell. Ezt az is bizonyítja, hogy szinte minden tréningpiaci szereplő kínálatában megtalálhatók azok a tréningek, melyek erre az elméletre építenek, és – mérettől függetlenül – a vállalatok részéről is nagy az igény ezekre a fejlesztésekre.

A DISC alapú kommunikáció felhasználási területei: ügyfélkezelés, értékesítés, munkatársak közötti együttműködés – belső kommunikáció, stressz és konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, munkaerő kiválasztás.

Bővebben >

És mindez hogyan működik?

A DISC+ segít beazonosítani az ügyfelek, munkatársak viselkedésstílusát és
ennek megfelelően hatékony meggyőzési stratégiákat ajánl.

Az programban két funkció található meg:


Viselkedéstípus felismerő funkció

A viselkedéstípusok jól felismerhetők és megragadhatóak, ha ismerjük a jellemző viselkedésjegyeket. A viselkedésjegyeknek az azonosítását teszi gyorssá, kényelmessé és egyszerűvé a program. A program célzott kérdéseket tesz fel a felhasználónak, aki a felajánlott válaszok megjelölése után megkapja a másik fél viselkedéstílusát és annak általános jellemzőjét.

Kommunikációs útmutató

Egy kommunikációs helyzetben nem elegendő azonosítani a másik viselkedésstílusát, hanem annak megfelelő kommunikációs stílust kell alkalmazni. Az ügyfelek/munkatársak viselkedésstílusának megfelelő, egyedi útmutatót ad.

Ahol már használják

         kkv_ref_vodafone_logo                                              kkv_ref_sandoz_logo                        kkv_ref_egis_logo

 

           kkv_ref_terra_logo                            kkv_ref_kline_logo                    kkv_ref_consact_logo                        kkv_ref_golding_logo

 

                                                                  

Gyakori kérdések és válaszok
Mire lehet használni? A DISC az emberi viselkedés univerzális nyelve. A DISC+ segítségével könnyen elsajátítható a másik viselkedéséből való olvasás. Igen egyszerűen és élvezetesen lehet azonosítani a másik DISC viselkedés stílusát. Minden egyes viselkedésstílushoz tartozik, egy - egy praktikus, gyakorlatban jól alkalmazható “használati útmutató” is. Az alkalmazás része egy tanulást elősegítő visszajelző rendszer, ami abban segíti a felhasználót, hogy minél alaposabban sajátítsa el a viselkedés alapú profilozást.
Kinek hasznos? Mindenkinek, akinek munkájában fontos a kommunikáció bármilyen területen: kollégákkal, ügyfelekkel, partnerekkel, beszállítókkal, stb.
Milyen eszközökön működik? Okostelefon, MAC/PC, személyi számítógép – felhasználónként egy pc-n és egy mobil eszközön használható.
Milyen platformokon működik? WEB, iOS, Android, Windows
Mi az a DISC elmélet? A DISC, az emberi viselkedés modellje, mely az emberi viselkedés megfigyelése alapján négy fő viselkedésstílust különböztet meg. Ha azonosítani tudjuk egy másik ember viselkedésstílusát, akkor eredményesebben tudjuk kezelni kapcsolatainkat, konfliktusainkat. A DISC elmélet nemzetközileg elismert és hiteles modell.
Mekkora DISC elmélet-ismerettel kell rendelkeznem az oktató felület használatához? Nincs szükség semmilyen előzetes tudásra, a felület minden előzetes képzettség nélkül, a használattal tanítja meg az elméletet és a DISC elmélet gyakorlati használatát.
Hogyan vehetem használatba az alkalmazást a telefonomon? A hozzáférési kódokkal e-mailben megkapott tájékoztató szerint, amely bemutatja a használatba vétel lépéseit.
Hogyan vehetem használatba az alkalmazást a pc-men? A hozzáférési kódokkal e-mailben megkapott tájékoztató szerint, amely bemutatja a használatba vétel lépéseit.
Szükséges-e internet a profilozáshoz? A profilokat offline módban, internetkapcsolat nélkül is el lehet készíteni. Ebben az esetben amint újra internetre csatlakozik a készülék, a profil automatikusan szinkronizálódik.
Mi történik az elmentett profilokkal, ha két eszközön is használom a tanítóeszközt? A profilok szinkroizálódnak a felhőbe, tehát mindkét eszközön, az összes elkészített profil megtalálható és elérhető.
Hogyan kell a felületet használni? Az elérési kódokkal megkapott tájékoztató alapján történik a használatbavétel, amely nem vesz több időt igénybe 2-3percnél. Ez után minden felületen a kérdőjel-re koppintva elérhető a részletes súgó funkció. A használatba vétel előtt érdemes átolvasni a kapott tájékoztató anyagokat, és előzetesen átnézni a profilozáshoz szükséges megfigyelési szempontokat.
Hogyan ismerhetem meg és állíthatom be a saját viselkedésstílusomat? A felület segítségével saját profilunkat is elkészíthetjük, ezzel meghatározva elsődleges viselkedés stílusunkat. A felületen megtalálhatjuk a viselkedésstílusok leírását, így könnyen kiválaszthatjuk azt, amit magunkra igaznak találunk. Amennyiben ismerjük, egyszerűen kiválasztjuk és megjelöljük. Ha bizonytalanok vagyunk saját stílusunkban, a következő linken elérhető, 10 perces teszt kitöltésével egy elemzés kíséretében megkapjuk a szükséges információt: http://www.betakerdoiv.hu/
Ha saját viselkedésstílusként kettőt is jellemzőnek érzek, azt hogyan adhatom meg a felületen? A felület segítségével saját profilunkat is elkészíthetjük, ezzel meghatározva elsődleges viselkedés stílusunkat. Amennyiben ismerjük, egyszerűen kiválasztjuk és megjelöljük. Ha bizonytalanok vagyunk saját stílusunkban, a következő linken elérhető, 10 perces teszt kitöltésével egy elemzés kíséretében megkapjuk a szükséges információt.: http://www.betakerdoiv.hu/ Saját viselkedés stílusként egyetlen variáció, az elsődleges és domináns stílus adható meg.
Hány szempontra kell válaszolnom, egy profil elkészítéséhez? A szempontok felét szükséges megfigyelni a profil elkészítéséhez. A szempontok különböző súlyozásúak ebből a szempontból. Ha nincsen meg a profil elkészítéséhez szükséges elegendő válasz, az alkalmazás jelzi azt, így lehetőség van a szükséges számú szempontok megfigyeléseinek rögzítésére.
Mit tegyek, ha profilozás közben olyan szemponthoz érek, amit nem sikerült megfigyelnem? Ilyen esetben egyszerűen továbblépünk a következő megfigyelési szempontra. Fontos, hogy ha egy válaszban nem vagyunk biztosak, ne jelöljük be azt. A szempontok felének kitöltése szükséges egy profil elkészüléséhez, így nincsen szükség tippelésre, és az elkészült profil pontos lesz.
Mit tegyek, ha nem tudok dönteni két válaszlehetőség között? Bizonytalanság esetén is haladjunk tovább. Érdemes megfigyelni, hogy mely szempontok okoznak nehézségeket. A tudásunk növekedésével ezekre is könnyebben fókuszálunk majd.
Mennyi időt vesz igénybe egy profil elkészítése? A megfigyelési szempontok berögzültével, néhány profil elkészítése után csökkenni kezd, és 2-3 percesre rövidül a profilalkotáshoz szükséges idő. A felület használatának következtében kialakul a képesség a fejben történő profilozásra is.
Hogyan tudom csökkenteni a profil elkészítési idejét? A megfigyelési szempontok átolvasásával felkészülhetek arra, hogy megfigyeljem ezeket a találkozó során. Minél több profilt készítek el, ez a folyamat annál automatikusabb és gyorsabb lesz.
Leprofilozhatom-e beszélgetőpartneremet a beszélgetés közben? Személyes találkozó alkalmával, beszélgetés közben nem javasolt a profilozás, mivel az kellemetlen benyomást kelthet beszélgetőpartnerünkben. A találkozás után viszont mobil eszközök használatával könnyedén átgondolhatjuk és rögzíthetjük megfigyeléseinket. A partner viselkedési stílusának meghatározásával optimalizálhatjuk további kommunikációs stratégiánkat.
Mikor profilozzam le ügyfelemet/munkatársamat? Legalkalmasabb időpont mindig a találkozás utáni, legelső lehetőség. A cél az, hogy minél frissebbek legyen az emlékeink a partnerről.
Hogyan válaszoljak a ruházattal kapcsolatos kérdésekre abban az esetben, ha ügyfelem a cégre jellemző, általa elvárt ruházatban van? Ebben az esetben ezeket a szempontokat ne vegyük figyelembe, ne rögzítsük a megfigyelést, mivel nem árulkodik partnerünk viselkedési stílusáról. Egyéb szempontok megfigyelésével és rögzítésével készítsük el a profilt.
Mi történik akkor, ha profilozás közben bejövő hívásom van, vagy bármilyen más okból kezdek profilozás közben mással foglalkozni? Lehetőségünk van más tevékenység megkezdése előtt elmenteni a profilt. Később, ha időnk adódik, újra elővehetjük és finomíthatjuk, bővíthetjük a megfigyelési szempontokra adott válaszainkat.
Mire használhatom az elkészült profilokat? A profilok felhasználási lehetőségeinek változatai széles körűek, az adott felhasználási területek igényeinek megfelelően: az elkészült profilokat a megfigyelt személlyel történő megbeszélések előtt érdemes átolvasni, a hozzátartozó kommunikációs instrukciókkal együtt. Utóbbit nem minden esetben szükséges végigolvasnunk, például ha prezentálni fogunk ügyfelünknek elégséges az arra vonatkozó részt átfutni és szem előtt tartani. Lehetőség van továbbá a teljes ügyfélkör leprofilozására (DISC térkép), stílusonkénti kommunikációs hatékonyság ellenőrzésére a forgalmi számaink vagy más sikerességi mutatónk segítségével, és egyéb elemzéseket végezni az ügyfeleink/partnereink kommunikációs stílusának és igényeinek tekintetében.
Hogyan bizonyosodhatok meg arról, hogy elsajátítottam a DISC elméletet és azt használni is tudom a gyakorlatban? A felhasználói hozzáférésekkel együtt rendelkezésükre bocsátottunk egy DISC tudást felmérő tesztet, amit javaslunk a felület használata előtt kitölteni, hogy a tudás növekedése a későbbiekben kimutatható legyen. Ezt a teszt megismételhető megfelelő profilszám elkészítése után, így mérhető a fejlődés. Ezzel párhuzamosan magunk is érezni és tapasztalni fogjuk a rendszer ismeretének fejlődését kommunikációs és üzleti hatékonyságunk növekedésében és sikereinkben. Az elmélet elsajátításának előnyeit még magánéletünkben is élvezhetjük, energetizálhatjuk személyes kapcsolatainkat is mások kommunikációs igényeinek megértésével.
Mit tehetek,ha tetszett a tanulási folyamat és annak gyakorlati eredményei, és szeretném megosztani ezt a lehetőséget egy ismerősömmel is? Weboldalunkon bővebb információkat kaphatnak megoldásainkról, és lehetőség van egy 24 órás próbaverzió letöltésére is. Elérhetőségeink ugyan csak megtalálhatóak weboldalunkon. http://www.lndapps.com/
Kapcsolat

Amennyiben kérdése, észrevétele van, kérjük írja meg nekünk: